moon indicating dark mode
sun indicating light mode

Redirectionare 301

Ce este redirectionarea 301?

O redirecționare 301 este o instrucțiune care spune unui browser: „Pagina solicitată nu mai este disponibilă la adresa URL pe care o aveți, o veți găsi la această nouă adresă”. Browserul este apoi redirecționat automat către această nouă adresă URL și este afișat conținutul dorit, relocat. Acest lucru se întâmplă atât de repede utilizatorii observă că rareori o pagină a fost redirecționată.

Redirecționarea 301 este cea mai prietenoasă modalitate SEO de a muta conținut de la o adresă URL (sau adresă web) la alta.

Cum asigură redirectionarea 301 o experiența pozitivă a utilizatorului

Pe durata de viață a unui site web, adresele URL se pot schimba și acest lucru este normal. Poate fi rezultatul optimizării site-ului web sau din cauza eliminării paginilor.

Întrucât o adresă URL a paginii poate fi utilizată în multe locuri online, atât pe site-ul din care face parte pagina, cât și pe alte site-uri de pe web, atunci când se modifică o adresă URL a paginii, oricine face click pe vechea adresă URL va ajunge la o pagina inexistenta cu mesajil 404 Pagina care nu a fost găsită.

De exemplu, să zicem că am mutat conținut de la https://www.adrianseo.ro/paginabuna la https://www.adrianseo.ro/paginasimaibuna.

Dacă aveți un link pe site-ul dvs. care indică URL-ul care nu mai are relevanță: https://www.adrianseo.ro/paginabuna, un vizitator de pe site-ul dvs., făcând clic pe linkul respectiv, ar ajunge la o pagină 404 de pe site-ul nostru pentru a anunța că pagina nu mai este acolo.

Dar dacă implementăm o redirecționare 301 de la https://www.adrianseo.ro/paginabuna către https://www.adrianseo.ro/paginasimaibuna, orice vizitator va fi dus direct la noua locație.

De ce redirectionarile 301 sunt atât de importante pentru SEO

Redirectionarile 301 sau Redirectionarile permanente, sunt în general considerate cele mai bune practici pentru SEO și marketing . De asemenea, este soluția recomandată de Google pentru orice modificări de URL.

Atunci când o pagină este mutată sau eliminată, nu numai că vizitatorii efectivi ajung într-o locație abandonată (404 pagini), dar se pierd și orice beneficii pe care site-ul dvs. le-a primit de la linkurile către pagina respectivă.

Deoarece redirectionarea 301 spune browserului și, de asemenea, motoarelor de căutare că conținutul a fost mutat permanent, ele permit trecerea tuturor beneficiilor (link juice sau valorile linkului) de la URL-ul vechi la cel nou.

Când aveți nevoie de redirectionare 301?

Redirectionarile 301 sunt utile într-o serie de scenarii:

  • O campanie SEO necesită modificarea unora dintre adresele URL ale site-ului dvs. web.
  • O actualizare sau actualizare a site-ului web necesită unele pagini schimbarea locației.
  • Trecerea de la un domeniu la altul.
  • Ștergerea unei pagini (de exemplu, un produs sau un serviciu întrerupt) fără a pierde valorile linkului către pagina respectivă.
  • Atunci când alte site-uri web greșesc link-ul original către site-ul dvs. (aceasta este de obicei o eroare umană și cea mai bună opțiune este să intrați în contact cu webmasterul pentru a corecta linkul, dar dacă acest lucru nu este posibil, puteți utiliza o redirecționare 301 pentru a ghida vizitatorii.

Verificați în mod regulat paginile 404 care au nevoie de redirecții 301

Goolge Search Console vă va spune când cererile de adrese URL apar cu 404 erori. Găsiți acest lucru în secțiunea Raport Link pentru Consola de căutare.

Redirecționarea linkurilor gresite ar trebui să facă parte din orice campanie SEO în curs și este esențială pentru întreținerea site-ului în general.

Cum se implementează redirecții 301

Cele mai bune sisteme de gestionare a conținutului (CMS) vor avea o funcționalitate de redirecționare nativă 301 sau vă vor permite să instalați un plugin care face ca adăugarea a 301 redirecționări să fie foarte simplă.

În unele cazuri, poate fi necesar să vorbiți cu web developer-ul pentru a activa mai întâi setările pe serverul dvs. pentru a face posibilă redirecționarea. Pentru site-urile fără funcție CMS sau redirecționare , poate fi mai ușor să încărcați instrucțiuni direct pe serverul dvs. Vorbind cu o persoana cu experienta sau cu o agenție de web development pentru a vă oferi o idee mai bună despre cum să procedați cel mai bine.

Pot vedea ce pagini sunt redirecționate?

Un simulator de crawl este o resursă utilă pentru a vă arăta ce pagini sunt redirecționate.

Una dintre resurse Screaming Frog SEO Spider are o versiune gratuită excelentă, ceea ce va scana un site și va produce o listă cu toate redirecțiile 301 .

Ce alte coduri de raspuns?

Pe lângă redirecționarea 301 și mesajele 404 Not Found, există și alte coduri de raspuns http.

Redirecția 302 este una dintre acestea și este uneori folosită în loc de redirecționarea 301. Cu toate acestea, deoarece nu transferă niciun beneficiu de link juice, este considerat neprietenos pentru SEO și ar trebui evitat.

Articolul Anterior
Schema Markup
Articolul Urmator
De ce avem nevoie de SEO?