moon indicating dark mode
sun indicating light mode

Afacerea ta are nevoie de un website de prezentare

Folosim internetul pentru fiecare informație sau produs de care avem nevoie, iar atunci când refuzăm să ne prezentăm afacerea în mediul online nu facem altceva decât să pierdem o masă importantă de potențiali clienți. Fie că este vorba despre un magazin online sau un simplu site de prezentare, este important ca fiecare persoană interesată de domeniul tău de activitate să poate găsi oferta afacerii tale în mediul online.

Construirea propriu-zisă a unui website nu mai reprezintă de mult o problemă, dar lucrurile nu trebuie să se oprească în acest punct. Pentru o strategie de marketing eficientă este nevoie să investim continuu, atât timp, cât și resurse financiare. Strategiile de promovare de pe rețelele de socializare și optimizarea unui site pot fi asigurate de către o agenție de marketing online cu experiență și cu o echipă dornică să se implice.

Fiecare antreprenor trebuie să caute cât mai multe metode de promovare, iar mediul online ascunde o mulțime de astfel de servicii care poate duce orice business la un cu totul alt nivel. Indiferent dacă activați în domeniul serviciilor sau în producție, afacerea dumneavoastră are nevoie de un website de prezentare bine pus la punct, cu cât mai multe informații utile despre serviciile sau produsele pe care le comercializați, cât și cu modalități de contact diverse.

Cum trebuie să arate un site de prezentare?

În funcție de nișa în care activați, site-ul de prezentare trebuie să fie cât mai simplu de utilizat de către vizitatori și să conțină cele mai importante informații din domeniu. Altfel spus, atunci când intrăm pentru prima dată pe un site de prezentare este important să ne conturăm o idee clară asupra business-ului pe care îl reprezintă, iar acest aspect trebuie să fie respectat de către agenția sau freelancer-ul care construiește respectiva pagină.

Mai mult decât atât, toți utilizatorii au nevoie de siguranță, iar acest aspect poate fi asigurat de către o pagină "Despre Noi", în care să se detalieze povestea din spatele afacerii, dar și o pagină de contact cu cât mai multe informații despre firmă, email-uri ale reprezentanților, numere de telefon, ș.a.m.d.

Cu cât este mai original, cu atât va fi mai apreciat, deci un site de prezentare nu trebuie să respecte anumite reguli, ci să atragă cât mai mult atenția publicului. Mare atenție, însă, la aranjarea în pagină pentru că fiecare utilizator are nevoie de o metodă cât mai simplă prin care poate ajunge la informațiile de care este interesat.

Timpul de încărcare, materialele video și imaginile urcate, tipul conținutului și aranjarea acestuia, toate aceste detalii pot face diferența dintre un site de prezentare care poate fi apreciat de către utilizator și unul pe care îl va părăsi din primele secunde. Un antreprenor care își propune să beneficieze de cât mai multe avantaje pe care le poate oferi mediul online trebuie să colaboreze doar cu profesioniști care pot construi și optimiza un astfel de site astfel încât să fie cât mai bine poziționat de motoarele de căutare.

unsplash-logoDomenico Loia
Articolul Anterior
De ce avem nevoie de SEO?
Articolul Urmator
Cumpărăturile s-au mutat în mediul online