moon indicating dark mode
sun indicating light mode

5 motive pentru a alege o firmă SEO

Fiecare afacere are nevoie de o prezență online prin care să ajungă la un număr mai mare de clienți, iar afacerile care nu iau în calcul acest aspect vor avea de pierdut în fața concurenței care acordă atenția necesară mediului online. Indiferent dacă suntem proprietarii unor site-uri de prezentare sau, chiar mai mult decât atât, a unor magazine online din diferite domenii de activitate, trebuie să luăm în calcul colaborarea cu o agenție SEO cu experiență și cu un portofoliu impresionant.

Optimizarea pentru motoarele de căutare sau Search Engine Optimization, așa cum este cunoscută prin rândul proprietarilor de website-uri se ocupă cu o serie de pași prin care putem îmbunătăți experiența utilizatorilor pe propria pagină. Motoarele de căutare vor acordă o poziție mai bună acelor pagini care se încarcă mai rapid, care au titluri și descrieri ușor de citit, texte atractive și informații de valoare. Putem spune că SEO este unealta folosită de motoarele de căutare prin care selectează site-urile care merită să fie afișate în poziții fruntașe de celelalte pagini care nu oferă calitate.

Pentru rezultate vizibile trebuie să ne îndreptăm atenția doar spre firmele cu experiență în domeniu. Sunt mai multe moduri prin care putem identifica o agenție cu un portofoliu bogat și cu un număr impresionant de clienți mulțumiți. Totuși, chiar dacă rezultatele acestora sunt vizibile, mulți proprietari de site-uri încă nu acordă suficientă atenție optimizării SEO.

Iată care sunt cele 5 motive pentru care trebuie să colaborăm cu o firmă SEO:

 • Trafic mai mare pe site-ul afacerii noastre

  Atunci când oferim niște informații valoroase sau niște produse de calitate trebuie să ne adresăm unui public cât mai larg și variat. Utilizatorii nu vor afla din întâmplare de serviciile tale, deci trebuie să te promovezi eficient și să ieși în calea persoanelor care sunt interesate de domeniul tău de activitate.

 • Public interesat de produsele sau serviciile afacerii noastre

  Un trafic mare nu înseamnă și un număr de conversii mare, deci strategia noastră de optimizare trebuie să vizeze un public interesat de serviciile sau produsele pe care afacerea noastră le oferă. Firmele SEO cu experiență în domeniu știu exact cum să promoveze un astfel de proiect astfel încât numărul conversiilor să crească.

 • Brand mai puternic și mai vizibil

  Fiecare business are nevoie de un brand creat prin multă muncă și servicii sau produse de calitate. Este important ca publicul nostru țintă să asocieze un anumit produs sau un serviciu cu numele afacerii noastre, aceasta este o strategie de fidelizare de care specialiștii SEO țin cont în fiecare proiect amplu.

 • Creșterea cifrei de afaceri

  Un magazin online care ocupă primele poziții după cele mai importante cuvintele cheie va avea cele mai multe vânzări deoarece utilizatorii preferă comoditatea și paginile de pe care pot comanda cât mai rapid produsul de care au nevoie.

 • SEO = Promovare

  SEO nu se ocupă doar cu o serie de algoritmi tehnici prin care să îmbunătățească experiența utilizatorilor pe site, ci și cu promovarea afacerii dumneavoastră. Fiecare antreprenor care își dorește o afacere de succes trebuie să țină cont de o posibilă colaborare cu o agenție SEO cu notorietate.

unsplash-logoCarlos Muza
Articolul Anterior
Care sunt afacerile care au nevoie de servicii de web design?
Articolul Urmator
SEO pentru începători